Behandling av tinnitus

Det finns ett antal olika alternativ för behandling av tinnitus. Var och en av dem erbjuder en förklaring till hur det kan vara fördelaktigt för dig om du lider av tinnitus.

En brusgenerator kan hjälpa

Med en brusgenerator förändrar du hur du reagerar på tinnitus genom att avleda din uppmärksamhet bort från det, vilket bryter den onda cirkeln av tinnitus. En brusgenerator är en hörapparat som genererar ett svagt brus som tar fokus från själva tinnutusljudet.
Läs mer om Alera TS

Ljudterapi

Oavsett om du har en hörselnedsättning eller inte, hjälper en brusgenerator dig att hantera din tinnitus. Den kombinerar en avancerad hörapparat med en ljudgenerator. Ljudgeneratorn skapar ljud som gör störande ljud mindre märkbar och drar uppmärksamheten bort från tinnitus. Detta är känt som ljudterapi. I kombination med rådgivning, anses den som ett mycket effektivt sätt att hantera tinnitus.

Individuella lösningar

Varje fall av tinnitus är unikt, så våra brusgeneratorer erbjuder individuella lösningar. Din audionom kan anpassa den på ett sätt som kommer att befria dig från din typ av tinnitus. Vi kallar detta individuell ljudterapi.

Vi rekommenderar starkt att du kontaktar kvalificerad hörselvård som har erfarenhet av att hantera tinnitus.

Ta första steget

Om du tror att du har tinnitus - eller känner någon som lider av det - är det första steget att träffa en audionom . Rådgivning och modern teknik kan hjälpa dig.
the-onda-tinnitus-cirkeln