Med siktet inställt på OS 2020
–  Utrustningen: ReSound LiNX², båge och pil

Ludvig Flink, 17 år från Kallax utanför Luleå är en kille som inte låter sig hindras av sin hörselnedsättning. Framtiden är utstakad och Ludvig elistsatsar i bågskytte och siktar mot OS i Tokyo 2020. 
Ludvig Flink går sista året på teknisk linje i gymnasiet och längtar till studentexamen i sommar. Arbete har han redan, som programmerare på Genesis IT  i Luleå, och företaget väntar bara på att Ludvig ska ta examen så att han kan komma igång att jobba på heltid. Sedan tio år tillbaka är bågskytte Ludvigs stora intresse och han tränar hårt för att komma med till OS i Tokyo 2020. Sex träningspass i veckan står på menyn, förutom bågskytte ingår styrketräning och konditionsträning i förberedelserna. Två junior SM-guld och ett silver i senior-SM finns redan i hyllan där hemma, samt en 17:e plats i junior VM 2013.

Ludvig har en ärftlig hörselskada och har burit hörapparater sedan femårsåldern. ReSound LiNX²-apparaterna har nu varit Ludvigs följeslagare i ett halvår.
– De är de bästa hörapparaterna jag haft!, säger Ludvig och berättar att han inte reflekterar så mycket över sin hörselskada till vardags.

Använder hörapparaterna mer
 – Jag använder hörapparaterna mycket mer nu sedan jag fått mina LiNX², säger Ludvig. Även Ludvigs pappa Tommy Flink, berättar att de har lagt märke till att hörapparaterna används mycket mer och att Ludvig inte längre behöver ta dem av sig om det blir för stojigt omkring honom. 

-Jag använder ofta smart appen för att ändra volym, ifall det blir för mycket buller runt omkring, berättar Ludvig som är något av en expert på hur smart appen fungerar.

–  Men det bästa med LiNX² är att jag kan spela musik direkt från telefonen till hörapparaterna.

Förut tog han ur hörapparaterna för att istället sätta på vanliga hörlurar när han ville lyssna på musik, och sen sattes hörapparaterna ofta inte på igen. Pappa Tommy upplevde att Ludvig var mindre kontaktbar tidigare, eftersom hörapparaterna inte alltid satt på, eller för att Ludvig lyssnade på musik i vanliga hörlurar och därmed inte kunde höra vad som skedde i omgivningen. 

– Vi märker en tydlig skillnad mot tidigare, säger Tommy Flink och fortsätter:
– Det är kanonbra att Ludvig själv kan styra hörapparaterna och ändra inställningar direkt från sin telefon. 

Familjen är tekniskt intresserad, driver ett företag inom IT-branschen och har alltid varit uppmärksamma på att följa den senaste teknikutvecklingen, så när Ludvig fick erbjudandet att prova ReSound LiNX² tvekade de inte en sekund.

– LiNX²-apparaterna fungerar jättebra och det är särskilt skönt att inte behöva extra slingor eller apparater runt halsen bara för att jag vill lyssna på musik, säger Ludvig och skyndar sedan vidare till bågskytteträningen, kanske för att knipa ännu ett SM guld eller två innan resan går till Tokyo.


Ludvig Flink LiNX²