Äntligen kan Lovisa prata i telefon obehindrat

I ungefär ett år har Lovisa Westerlund, 16 år, burit ett par ReSound LiNX² hörapparater.
- Det har blivit mycket lättare att prata i telefon med Lovisa, säger hennes pappa Lars Westerlund, som berättar att han ibland drog sig för att ringa till Lovisa eftersom hon inte uppfattade allt som sades. Det blev ett hinder att prata i telefon.

- Med de nya hörapparaterna är det riktigt skönt att prata i telefon. Jag hör vad alla säger, berättar Lovisa. 
Lovisa är teknikintresserad och är nyfiken på nya produkter, så hon tvekade inte när Maria Rosengren på Hörcentralen i Sunderbyn föreslog att Lovisa skulle prova ett par ReSound LiNX².
- Och vi blev ju tvungna att skaffa Lovisa den hett efterlängtade iPhonen!, säger pappa Lars med ett skratt. 
I skogen, på landet mellan Älvsbyn och Vidsel väster om Luleå, bor Lovisa med sin familj som består av pappa Lars, mamma Sara och storebror Petter. Till hösten börjar hon på fotbollsgymnasiet i Luleå men redan nu spelar hon fotboll tre gånger i veckan plus match på helgerna. 

Klart ljud och bra ljudbild
- Det är jättebra att kunna justera hörapparaterna via telefonen, säger Lovisa. Hon berättar att hon är mycket nöjd med sina ReSound  LiNX² och att hon är särskilt belåten med ljudbilden som hon tycker ger ett tydligare och klarare ljud än vad hon tidigare varit van vid.
När Lovisa börjar gymnasiet i Luleå till hösten kommer hörapparaterna att sättas på prov ytterligare. Det är nämligen en betydligt större skola än den där Lovisa går i idag, med större klasser, större lokaler och därmed mer ljud i omgivningen. Dessutom kommer ännu fler fotbollsträningar att stå på schemat. Lovisa tror att hon kommer att använda möjligheterna att justera hörapparaterna via telefonen ännu mer i den nya skolan än vad hon gör idag. 
Förutom hörapparaterna har Lovisa en Unite Minimikrofon som hon ibland ber läraren att fästa på kläderna vid tillfällen då hon vill höra ännu tydligare eller det är en extra bullrig omgivning. 

Hörapparater är ett otroligt bra hjälpmedel 
-Var inte rädd för tekniken och tveka inte inför att skaffa hörapparater till ditt barn. Det är ett otroligt bra hjälpmedel, anser Lars, som inte heller tycker att det finns anledning att vara nervös för vad folk ska tycka om att man har hörapparater. Han anser att det tillför så mycket mer positivt till såväl familjen som barnet självt. Att välja bort möjligheten är inte ett bra alternativ. Men vad tycker Lovisa? Jo, hon håller med och ser fram emot att snart komma ut på fotbollsplanen och röra på sig istället för att intervjuas.