- Jag har bättre koll, helt enkelt

Björn Palmborg är imponerad av sina Beltone Silk hörapparater som kan styras direkt från hans telefon via en app.

- Detta är första gången jag har fått en Beltone hörapparat och jag är mycket imponerad får jag säga, berättar Björn Palmborg från Västervik, som sedan ett tre månader tillbaka är utrustad med Beltone Silk hörapparater. Björn är född med en hörselskada, men har klarat sig utan hörapparat tills för sex år sedan då han ansåg att han missade för mycket av det som försiggick omkring honom.

- Jag brukar ha problem med att hörapparaterna strular på grund av fukt, eftersom jag arbetar fysiskt hårt som egen företagare i bygg och trädgårdsbranschen, men det har inte varit några problem med Beltone Silk och det är jag mycket nöjd med. Dessutom drar de inte alls mycket batteri, säger Björn.

En av skillnaderna mellan de hörapparater Björn har provat tidigare och Beltone Silk är passformen, de sitter bra på Björns öra och fungerar även bra när han använder glasögon. Men största skillnaden är att den kan parkopplas med Björns iPhone.

- Det är fantastiskt att jag kan byta hörprogram via appen på telefonen istället för direkt på apparaten, jag lär mig ändå aldrig vilka knappar som hör till vad. Jag har bättre koll helt enkelt, säger Björn skämtsamt och berättar att han ofta tar fram telefonen för att ändra inställningar och byta program, då han rör sig i många olika ljudmiljöer på en dag. Att justera i bas och diskant är också en funktion som Björn värdesätter.

- Och så är det framförallt väldigt bra att jag kan streama ljud direkt från min iPhone! Jag lyssnar till exempel på radio eller musik när jag åker tåg eller flyg och jag kan göra det var som helst och när som helst. Det är kanon!, avslutar Björn Palmborg och rekommenderar GN Hearing att fortsätta utvecklingsarbetet med smarta hörapparater.