Avancerade lägen för riktverkan

ReSound erbjuder en mängd olika lägen för riktverkan som förbättrar talförståelsen i bullriga miljöer och samtidigt håller en naturlig ljudkvalitet. 

Balance

Natural Directionality II


Natural Directionality II är ReSounds unika asymmetriska anpassningsmetod då en hörapparat använder fokuserad ljudupptagning och den andra använder rundstrålande upptagning. Det första örat är "fokusörat" och det andra örat är "medhörningsörat". 

Denna asymmetriska metod har enligt forskning visat sig vara ett utmärkt sätt för brukare att på ett enkelt sätt kunna utnyttja fördelarna med riktverkan samtidigt som de är medvetna om omgivningsljudet. 

Eftersom riktningsmixbehandling tillämpas på fokusörat bibehålls en naturlig och balanserad ljudkvalitet.

Adaptiv riktverkan med AutoScope eller MultiScope 


Riktningsmixbehandling förbättrar även den mest avancerade adaptiva riktningsalgoritmen med AutoScope Adaptive Directionality, som filtrerar bort avståndsseparerade ljud i upp till 20 olika frekvensområden.

AutoScope övervakar dessutom den relativa nivån på ljud som kommer från olika håll för att automatiskt justera ljudupptagningsvinkeln. 

Effekten blir som att zooma in på personen som talar framför användaren av hörapparaten och zooma ut när en eller flera personer talar på ena/båda sidor.

MultiScope Adaptive Directionality gör det möjligt för audionomer att ställa in bredden på upptagningsområdet för varje användare.

SoftSwitching analyserar inkommande ljud i hörapparatens två mikrofoner för att avgöra från vilket håll ljuden kommer ifrån. Programvaran bestämmer sedan om riktverkan ska tillämpas eller ej. 

Om miljön är tyst eller om signal-/brusförhållandet är gynnsamt tillämpas en rundstrålande respons. Om någon förändring i miljön är lämplig för riktverkan reagerar hörapparaten inom några sekunder.


ReSound Alera använder den senaste generationen av Surround Sound by ReSound inklusive riktningsmixbehandling och alternativ för riktverkan.


För mer information, ladda ner Surround Sound by Resound - Teknisk bakgrund eller ReSound Directional Options white paper.