Design med utdragen mikrofon

ReSound är först med att lansera den banbrytande designen av hörapparater med utdragen mikrofon (Remote Microphone - RM) – den första stora innovationen inom anpassade hörapparater på över 20 år. Kort sagt: Hörapparaten med utdragen mikrofon är mindre, har högre ljudkvalitet och mer kraft än konventionella anpassade produkter.
222x130_AL61_bte

Vad är en utdragen mikrofon?

RM-designen är unik eftersom mikrofonen sitter på änden av en flexibel slang som placeras säkert i öronmusslan. Resten av hörapparaten förs in i örat som vanliga CIC-modeller. Mikrofonens unika placering ger användaren många fördelar.

Osynlig kraft

Osynligheten av hörapparater med utdragen mikrofon är en revolution i sig. En jämförelse av foton av hörapparater med utdragen mikrofon och konkurrenternas i-örat-apparater gör skillnaden uppenbar.


Big_custom_comparison

  Ljudmässiga fördelar

  Mikrofonens placering i öronmusslan ger användaren en bättre ljudupplevelse. Hörapparater med utdragen mikrofon ger användare 3 viktiga fördelar jämfört med konventionella anpassade modeller: 
  • Naturlig riktverkan – RM ger 2-3 dB högre 1 röstfrekvenser och ger upp till 30 % bättre taluppfattning²
  • Naturligt skydd mot vindbrus - Vid försök med RM-lösningar hävdade över 97 % av försökspersonerna att de inte stördes av vindbrus3
  • Naturlig uppfattning av ljudkällor - I en färsk studie4, jämfördes konventionella hörapparater som förväntades prestera bra i försök med ljudkällor mot nya hörapparater med RM-teknik. Resultaten visade att RM-apparater var bättre på att skilja på ljud som kommer bakifrån och framifrån
  1) Källa: L. Picinali, A. Mancuso, G. Vercellesi 2009 - (LIMSI-CNRS, Orsay, Frankrike) / (dico-LIM, Unimi, Milano, Italien).
  2) Källa: 2008, försök som bedrivs vid universitetet i Giessen, Tyskland
  3) Källa: 2008 genomförde försök internt på ReSound
  4) Källa: 2009, T. Van den Bogaert, E. Carette, J. Wouters, det katolska universitetet i Leuven, Belgien
  Referenser See less